Úvod / Články / Aktuality / AMRUT - whisky z krajiny, kde by ste ju nehľadali
Tlačiť

AMRUT - whisky z krajiny, kde by ste ju nehľadali

Aj v ďalej Indii prišli na chuť tohto unikátneho zlatistého moku.

AMRUT - whisky z krajiny, kde by ste ju nehľadali

Ak ste si mysleli, že whisky je doménou britského poloostrova, musíme vás vyviesť z omylu. Na svete možno niet inej krajiny, kde by bolo toľko páleníc whisky ako v Indii. Aj keď by sme mohli polemizovať nad kvalitou produkovaných nápojov, musíme uznať fakt, že popularita tohto nápoja už dávno prešla hranice Európy a Ameriky. Zvláštnosťou je aj vstupná surovina, ktorá sa na výrobu používa a tou je melasa, nie tradičné obilie.


Liehovar Amrut však vyrába whisky tradičným spôsobom z obilia a jeho produkcia spĺňa aj najprísnejšie kritéria stanovené na tento nápoj. Pálenica bola založená v roku 1948 s úmyslom zásobovať indické vojsko cenovo dostupným alkoholom. Po celý čas fungovania pálenice pracujú na tom, aby ich whisky spĺňala všetky kritéria kladené na výsledný produkt. Whisky „made in India“ sa v prípade Amrutu riadi škótskymi vzormi. Za overenú ingredienciu sa považuje škótsky slad z jačmeňa sušeného dymom z rašeliny a primiešanie indického jačmeňa. Voda z úpätia Himalájí a dozrievanie v dubových sudoch v teplých tropických podmienkach dáva whisky plnú silu.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Povrchová úprava fajky

Povrchová úprava fajky

Je niekoľko odlišných povrchových úprav fajok, ktoré ponúknu fajčiarovi nový zážitok.

Cibao Connecticut Cibaitos – jemný pôžitok z Dominikánskej republiky

Cibao Connecticut Cibaitos – jemný pôžitok z Dominikánskej republiky

Cibao Connecticut Cibaitos – menší formát, ktorý v sebe nesie krémovú jemnosť, tóny cedru a korenia, ideálny pre…

Tráviť čas s fajkou možno aj netradične

Tráviť čas s fajkou možno aj netradične

Neexistuje príjemnejší čas na pobafkávanie fajky ako je večer či včasné víkendové ráno.

Nebuďte zmätený pri čítaní etikety koňaku

Nebuďte zmätený pri čítaní etikety koňaku

Ani tá najkrajšia fľaša, ani tá najkrajšia farba koňaku nemusí byť tým čo hľadáte. Ako sa vyznať v ich označení?

Tip na horúci letný deň - káva COLD BREW

Tip na horúci letný deň - káva COLD BREW

Káva sa pri príprave tohto nápoja nezalieva horúcou vodu, iba sa nechá pomaly lúhovať.

Passalacqua

Passalacqua

Passalacqua je kávová legenda s južanským temperamentom, ktorá si zaslúži poriadne predstavenie.