Úvod / Články / Zaujímavosti / Tip na horúci letný deň - káva COLD BREW
Tlačiť

Tip na horúci letný deň - káva COLD BREW

Káva sa pri príprave tohto nápoja nezalieva horúcou vodu, iba sa nechá pomaly lúhovať.

Tip na horúci letný deň - káva COLD BREW

Ak si myslíte, že COLD BREW sa rovná klasickej ľadovej káve, musíme vás vyviesť z omylu. Táto príprava kávy je špeciálna v tom, že kávu nezalievame horúcou vodu ako pri príprave ľadovej kávy. Káva sa lúhuje zaliatím zomletej zrnkovej kávy studenou vodu a pomalým lúhovaním v rozmädzí 16 - 24 hod. Pomalá extrakcia kávy urobí výsledný nápoj nesmierne chutým a zároveň voňavým.

Ako na to?

Do uzatvárateľnej sklenenej nádoby (napr. pohár na zaváranie) nasypte 90 - 100 g čerstvo pomletej kávy, zalejte 1 l studenej vody, pretrepte  a vložte do chladničky.  Nechajte nápoj oddychovať 16-24 hod. a následne prefiltrujte do pohára.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska

Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska

Priekopníci vo svete kávy...

Guardian of the farm Night Watch Campeon

Guardian of the farm Night Watch Campeon

Aj cigara môže byť nositeľom príbehu.

Julius Caeser The Troublemaker – odkaz histórie, remesla a odvážnych nápadov

Julius Caeser The Troublemaker – odkaz histórie, remesla a odvážnych nápadov

Svet prémiových cigár občas prinesie niečo, čo nie je len produktom, ale príbehom

Pár faktov o gine

Pár faktov o gine

Vedeli ste?

Grey Goose predstavuje Essence

Grey Goose predstavuje Essence

Vodka s príchuťou nie je novinkou pre konzumenta. Grey Goose prináša nový rad ochutených vodiek, ktoré spájajú chuť…

Perdomo 30th Anniversary

Perdomo 30th Anniversary

Perdomo 30th Anniversary nie je len cigara – je to pocta 30 rokom precízneho remesla, tradície a vášne pre dokonalosť.…