Úvod / Články / Zaujímavosti / Mauro - káva z juhu
Tlačiť

Mauro - káva z juhu

Caffè Mauro – keď južné Taliansko hovorí kávou

Mauro - káva z juhu

Káva má v Taliansku svoje nezastupiteľné miesto. No zatiaľ čo sever poznáme cez veľké mená ako Lavazza či Illy, juh má svoj vlastný rytmus, temperament a chuť. A práve odtiaľ prichádza značka, ktorá si postupne podmaňuje znalcov espresso kultúry po celom svete – Caffè Mauro.

Príbeh, ktorý začal v prístave
Značka Caffè Mauro vznikla v roku 1949 v meste Reggio Calabria, na špičke talianskej „čižmy“. Zakladateľ Demetrio Mauro, pôvodne obchodník v lodnej doprave, vymenil vlny mora za vôňu čerstvo praženej kávy. Jeho cieľ bol jednoduchý, no ambiciózny: vytvoriť espresso, ktoré bude odrážať charakter juhu – intenzívne, vášnivé, no zároveň harmonické.

A práve tento stredomorský pôvod dodáva káve Mauro osobitý charakter – je to espresso, ktoré nepozná kompromisy.

Ako sa káva Mauro vyrába
Caffè Mauro si zakladá na pomalom pražení – ide o proces, ktorý môže trvať až 15–18 minút (v porovnaní s priemyselnými značkami, ktoré pražia za 5–7 minút). Výsledkom je:

  • jemnejšia a vyváženejšia chuť bez prepražených tónov,
  • nižšia kyslosť, ktorá je vítaná najmä u milovníkov klasického talianskeho espressa,
  • plnšie telo a bohatá crema.

Značka tiež pracuje s vybranými druhmi Arabiky a Robusty, pričom kladie dôraz na ich pôvod, spracovanie a správny pomer. V niektorých zmesiach nájdeme až 80–90 % Arabiky, no Mauro sa nebojí použiť aj kvalitnú robustu pre typicky taliansku horkosť a silu.

Najznámejšie zmesi Caffè Mauro

  • Mauro De Luxe – zmes s vysokým podielom Arabiky (90 %), jemná, s tónmi kakaa a mandlí, ideálna pre čisté espresso.
  • Mauro Prestige – zmes s výrazným telom a strednou horkosťou, výborná na cappuccino alebo latte.
  • Mauro Centopercento – 100 % Arabica, sladšia a delikátna, s dôrazom na elegantnú ovocnosť a jemnosť.
  • Mauro Classico – klasická talianska zmes s vyšším podielom Robusty, silná, intenzívna, ideálna na štart do dňa.

Pre koho je Caffè Mauro

  • Pre milovníkov južanského štýlu espressa – intenzívna chuť, bohaté telo, zemitý charakter.
  • Pre domácich baristov, ktorí hľadajú vyváženú kávu vhodnú do pákového stroja, moka kanvičky či automatického espressa.
  • Pre kaviarenských profíkov, ktorí chcú ponúknuť zákazníkom niečo iné ako veľké komerčné značky.

Zaujímavosti o značke
Caffè Mauro pôsobí vo viac ako 50 krajinách, no výroba zostáva pevne ukotvená v Kalábrii.

Značka investuje do udržateľnosti a férového obchodu, spolupracuje s pestovateľmi naprieč Latinskou Amerikou, Afrikou a Áziou.

Mauro má aj špeciálnu radu BIO káv, čo ocenia zákazníci, ktorí sledujú etický pôvod a ekologický dopad.

Mauro – espresso s dušou Stredomoria
Caffè Mauro nie je len ďalšia talianska značka. Je to espresso, ktoré v sebe nesie teplo juhu, temperament Kalábrie a rešpekt k remeslu. Je určené tým, ktorí nehľadajú kávu len ako povzbudenie, ale ako zážitok – každodenný rituál, ktorý má chuť, hĺbku a charakteru.

foto: Mauro Coffee

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Royal Salute 21 Yo Miami Polo Edition

Royal Salute 21 Yo Miami Polo Edition

Pulzujúci a slnečný život v Miami.

Život zasvätený cigare – Eladio Diaz a jeho majstrovské dielo

Život zasvätený cigare – Eladio Diaz a jeho majstrovské dielo

Ochutnajte oslavu života v dymovej podobe – cigarový príbeh majstra Eladia Diaza teraz môžete prežiť spolu s ním.

El Baton

El Baton

Cigara El Baton dáva fajčiarom niečo, čo si skutočný fanúšik zaslúži.

Termíny doručenia pre vianočné objednávky

Termíny doručenia pre vianočné objednávky

Dovoľujeme si upriamiť pozornosť na vybavovanie Vami vytvorených objednávok v tomto predvianočnom období.

Sladová whisky

Sladová whisky

Jednoduché konštatovanie - nik na svete neprodukuje takú škótsku ako Škóti.

COHIBA Esplendidos – ocenená cigara 2014

COHIBA Esplendidos – ocenená cigara 2014

COHIBA Esplendidos – 11. najlepšia cigara na svete roku 2014 podľa prestížneho magazínu Cigar Aficionado.