Úvod / Články / Zaujímavosti / Rum Ron Centenario
Tlačiť

Rum Ron Centenario

Tajomstvo Kostariky spočíta v rume neobvyklej chuti a kvality ...

Rum Ron Centenario

Kostarika je považovaná za mostík medzi americkými kultúrami. Jej úzke pásy pôdy, ktoré sú prepojené oceánom jej dodávajú jedinečné poveternostné podmienky, biodiverzitu a malebnú krásu krajiny.

Pozývame vás, aby ste objavili jedno dobre ukryté tajomstvo Kostariky a to prípravu rumu. Rum je najtradičnejší destilát z oblasti strednej Ameriky a Karibiku. Jeho jedinečná chuť má charakter vpísaný do farby a kombinácia rôznej doby zrenia ho činia kráľom medzi nápojmi.  V Kostarike rum starne v jemných dubových sudoch s vynikajúcou cukrovou trstinou z tej istej krajiny a výrobcu - Ron Centenario.

Príbeh rumu Ron Centenario začína starostlivým výberom cukrovej trstiny. Silná stonka naplnená šťavnatou dužinou sa extrahuje na cukor. Kostarická tropická klíma, ktorú podporuje vulkanická pôda a prírodné bohatstvo, sú ideálnymi podmienkami pre zber tejto rastliny.

Každých 15 mesiacov sa zber uskutočňuje počas leta. Stopka sa odstráni ručne a prenesie sa do lisovne, aby sa získal šťavnatý nektár a použil sa na výrobu sladkej delikatesy. Šťava sa podrobí fermentačnému procesu, v ktorom špeciálne kvasnice pretvárajú cukor na alkohol a ostatné vedľajšie produkty. Po dokončení fermentačného procesu je prémiový materiál najjemnejšieho rumu pripravený na čistenie destilačným procesom, ktorý rafinuje a oddeľuje. Jeden z produktov tohto destilačného postupu - mladý alkohol je uchovaný do jemných bielych dubových sudov, ktoré iniciujú proces starnutia, ktorý dáva rumom Ron Centenario vynikajúcu arómu, jedinečnú chuť a charakteristiku najlepšieho rumu v Kostarike.

Ron Centenario zachováva svoju prvotriednu kvalitu a neporovnateľnú chuť tým, že produkcia rumov vzniká špeciálnym procesom zmiešavania, ktorý je neodhaleným tajomstvom producenta. Až následne je rum plnený do fliaš a distribuovaný do celého sveta.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Juan Lopez – malý klenot z Kuby

Juan Lopez – malý klenot z Kuby

Habanos každoročne produkuje neuveriteľné množstvo ručne robených cigár z tých najkvalitnejších tabakov, ktoré…

Quorum Shade - jemná elegancia

Quorum Shade - jemná elegancia

Quorum Shade je cigarou, ktorá si nevyžaduje okázalosť, no napriek tomu zanecháva výnimočný dojem. Je to každodenný…

Absint alebo zelená víla

Absint alebo zelená víla

Absint, liehovina, ktorá sa nikdy nepije bez rozmyslu.

Bombardino - lahôdka z Álp

Bombardino - lahôdka z Álp

Teplý alkoholický nápoj obľúbený v Taliansku počas zimnej sezóny má pôvod v horskej oblasti Livigna.

Días de Gloria Brazília

Días de Gloria Brazília

Nová pochúťka venovaná starým kubánskym cigarám, ktoré otec Fernandeza fajčil pred kubánskou revolúciou.

El Vinyet

El Vinyet

Ako dlho trvá výroba 10 000 ks cigár?