Tabak do vodnej fajky
Tabak do vodnej fajky nebol vždy ochutený. Vznikol náhodou.
Pri tabakoch do vodnej fajky sme zvyknutí, že sa predáva takmer vždy s ochutením. Nebolo tom tak stále. V arabských krajinách, odkiaľ prišlo fajčenie vodnej fajky, sa fajčili spočiatku iba tabakové listy, ktoré sa pred zapálením namočili na desať minút do vody, následne sa zavinuli do kornútka a v strede sa prepichli, aby mohol nimi prúdiť vzduch po zapálení. Tí bohatší a z vyššej vrstvy fajčili vodnú fajku obohatenú o opiáty, parfum či drť z perál. K zapáleniu sladkého tabaku prišlo náhodne. Traduje sa, že pri príprave tabakových listov kvapol na med. Výsledná chuť bola príjemná a ľudu zachutila. Tým sa začalo s prípravou tabakových listov ochutených melasou a neskoršie sa k nim pridali rôzne príchute.
Tabak do vodnej fajky musí spĺňať niekoľko kritérií, ktoré sú na neho kladené. V prvom rade je to rez tabakového listu, ktorý musí byť dostatočne veľký, aby neprepadol korunkou a aby sa dobre spaľoval. Tabakové listy musia byť zbavené stoniek, žíl a žiliek, aby výsledná zmes bolo rovnomerná a umožnila dobrú manipulácií pri vkladaní do korunky fajky. Obsah melasy sa stal štandardom pri tomto type tabaku. Tabak je potrebné skladovať v chladnom a tmavom mieste, aby sa zabránilo jeho vysychaniu a strate arómy.
Medzi najčastejšie ochutené tabaky patrí tabak s príchuťou dvoch jabĺk alebo sviežej mäty. Mladá generácia spotrebiteľov vyhľadáva rôzne populárne mixy so sladkými a ovocnými príchuťami a arómami.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.