Úvod / Články / Zaujímavosti / Rum Ron Centenario
Tlačiť

Rum Ron Centenario

Tajomstvo Kostariky spočíta v rume neobvyklej chuti a kvality ...

Rum Ron Centenario

Kostarika je považovaná za mostík medzi americkými kultúrami. Jej úzke pásy pôdy, ktoré sú prepojené oceánom jej dodávajú jedinečné poveternostné podmienky, biodiverzitu a malebnú krásu krajiny.

Pozývame vás, aby ste objavili jedno dobre ukryté tajomstvo Kostariky a to prípravu rumu. Rum je najtradičnejší destilát z oblasti strednej Ameriky a Karibiku. Jeho jedinečná chuť má charakter vpísaný do farby a kombinácia rôznej doby zrenia ho činia kráľom medzi nápojmi.  V Kostarike rum starne v jemných dubových sudoch s vynikajúcou cukrovou trstinou z tej istej krajiny a výrobcu - Ron Centenario.

Príbeh rumu Ron Centenario začína starostlivým výberom cukrovej trstiny. Silná stonka naplnená šťavnatou dužinou sa extrahuje na cukor. Kostarická tropická klíma, ktorú podporuje vulkanická pôda a prírodné bohatstvo, sú ideálnymi podmienkami pre zber tejto rastliny.

Každých 15 mesiacov sa zber uskutočňuje počas leta. Stopka sa odstráni ručne a prenesie sa do lisovne, aby sa získal šťavnatý nektár a použil sa na výrobu sladkej delikatesy. Šťava sa podrobí fermentačnému procesu, v ktorom špeciálne kvasnice pretvárajú cukor na alkohol a ostatné vedľajšie produkty. Po dokončení fermentačného procesu je prémiový materiál najjemnejšieho rumu pripravený na čistenie destilačným procesom, ktorý rafinuje a oddeľuje. Jeden z produktov tohto destilačného postupu - mladý alkohol je uchovaný do jemných bielych dubových sudov, ktoré iniciujú proces starnutia, ktorý dáva rumom Ron Centenario vynikajúcu arómu, jedinečnú chuť a charakteristiku najlepšieho rumu v Kostarike.

Ron Centenario zachováva svoju prvotriednu kvalitu a neporovnateľnú chuť tým, že produkcia rumov vzniká špeciálnym procesom zmiešavania, ktorý je neodhaleným tajomstvom producenta. Až následne je rum plnený do fliaš a distribuovaný do celého sveta.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Don Diego – klasika jemného pôžitku

Don Diego – klasika jemného pôžitku

Cigary Don Diego sú jemné, ručne robené klasiky z Dominikánskej republiky s krémovou chuťou a elegantným charakterom,…

El Vinyet

El Vinyet

Ako dlho trvá výroba 10 000 ks cigár?

Cigary Cuesta Rey

Cigary Cuesta Rey

Značka, ktorá prináša cigarové pokušenie od roku 1884.

Davidoff Colorado Claro

Davidoff Colorado Claro

Tabaková zmes, ktorej dostupnosť bola limitovaná, je tým vzácnym korením pre túto cigaru zo série Colorado Claro.

Koňak či brandy?

Koňak či brandy?

Zjednodušene povedané - každý koňak je brandy, ale nie každé brandy je koňak.

Tatascan

Tatascan

Tatascan je cigara, kde symbolický klobúk predstavuje „Big-Boss“, „El jefe“ alebo „Head-Honcho“ v Hondurase.