Úvod / Články / Zaujímavosti / Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska
Tlačiť

Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska

Priekopníci vo svete kávy...

Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska

Príbeh značky Mauro Caffé sa začal v roku 1949 v talianskej Kalábrii v sklade na Via Florio N.101, v blízkosti prístavu Reggio. Vtedy tam Demetria Mauro - zakľadateľ značky - nainštaloval malý použitý pražiaci stroj na praženie kávy s kapacitou 20kg na jedno praženie. Boli to ťažké roky vojny, oblasť bola historicky v ekonomickej depresii a kapitál k dispozícii prakticky neexistoval. Demetrio Mauro mal však šťastie, pretože pochádzal zo zámožnej obchodníckej rodiny. Jediným jeho nedostatkom bolo postihnutie z detstva, kedy takmer prišiel o zrak. Tento handicap sa mu vďaka obrovskému pracovnému nasadeniu a snahe o dokonalosť podarilo prekonať. Čím horšie videl, tým viac sa venoval práci v továrni, kde trávil dlhé roky a sníval, že vybuduje veľký podnik s tou najlepšou kávou na svete, čo sa mu v mnohých smeroch aj podarilo uskutočniť.

Demetrio Mauro bol priekopníkom v balení kávy pod svojou značkou v jednotlivých predvážených sáčkoch, keďže v tom čase sa predávala káva len vážená. Už v roku 1958 jeho továreň produkovala viac ako tonu kávy denne, ale ani to nestačilo na uspokojenie dopytu, preto sa celá firma v roku 1958 presťahovala do nových priestorov na Via Borrace, kde mala k dispozícii 10 000 m2. Ďaľšie jeho prvenstvo spočivalo v tom, že neustále vyvíjal nové stroje a postupy. Súčasne viedol veľmi úspešnú reklamnú kampaň a dokonca ako prvý výrobca kávy využil televíziu ako reklamné médium.

Typické pre značku Mauro Caffé je tzv. "tostatura lenta"  - teda pomalé praženie zŕn. Pri pomalom pražení sa voda v zrnách vyparuje pomaly, a tým sa predchádza tzv. pop-corn efektu. Cukry karamelizujú bez prihorenia a vzácne vonné oleje (ktoré určujú arómu kávy) nevyprchajú, ale ostanú zachované.

V súčasnosti sa s kávou Mauro Caffé môžete stretnúť nielen v Europe, ale aj po celom svete a tak nikdy nebolo ľahšie vychutnať si to pravé talianske espresso.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Infúzované a ochutené cigary

Infúzované a ochutené cigary

Rozšíriť obzory poznania nie je nikdy neskoro.

Beton - česká klasika

Beton - česká klasika

Česká klasika, ktorá sa opäť mieša s chuťou.

Čo k cigare?

Čo k cigare?

Už počas viktoriánskych čias boli cigary neoddeliteľnou časťou honosných večerí šľachticov. Príjemné večery…

Ženy v mužskom svete?

Ženy v mužskom svete?

Pohľad do minulosti nám nastav zrkadlo, že nie všetko čo považujeme za jednoznačné, takým aj je.

Nové cigary na trhu

Nové cigary na trhu

Objavte svet prémiových cigár, ktoré spájajú remeselnú dokonalosť, jedinečné chute a príbehy svojich tvorcov.…

Vasco da Gama

Vasco da Gama

Vasco da Gama je značka cigár najvyššej kvality, ktorá si získala pôsobivú povesť medzi fajčiarmi v krajinách…