Úvod / Články / Zaujímavosti / Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska
Tlačiť

Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska

Priekopníci vo svete kávy...

Mauro Caffé - klenot z juhu Talianska

Príbeh značky Mauro Caffé sa začal v roku 1949 v talianskej Kalábrii v sklade na Via Florio N.101, v blízkosti prístavu Reggio. Vtedy tam Demetria Mauro - zakľadateľ značky - nainštaloval malý použitý pražiaci stroj na praženie kávy s kapacitou 20kg na jedno praženie. Boli to ťažké roky vojny, oblasť bola historicky v ekonomickej depresii a kapitál k dispozícii prakticky neexistoval. Demetrio Mauro mal však šťastie, pretože pochádzal zo zámožnej obchodníckej rodiny. Jediným jeho nedostatkom bolo postihnutie z detstva, kedy takmer prišiel o zrak. Tento handicap sa mu vďaka obrovskému pracovnému nasadeniu a snahe o dokonalosť podarilo prekonať. Čím horšie videl, tým viac sa venoval práci v továrni, kde trávil dlhé roky a sníval, že vybuduje veľký podnik s tou najlepšou kávou na svete, čo sa mu v mnohých smeroch aj podarilo uskutočniť.

Demetrio Mauro bol priekopníkom v balení kávy pod svojou značkou v jednotlivých predvážených sáčkoch, keďže v tom čase sa predávala káva len vážená. Už v roku 1958 jeho továreň produkovala viac ako tonu kávy denne, ale ani to nestačilo na uspokojenie dopytu, preto sa celá firma v roku 1958 presťahovala do nových priestorov na Via Borrace, kde mala k dispozícii 10 000 m2. Ďaľšie jeho prvenstvo spočivalo v tom, že neustále vyvíjal nové stroje a postupy. Súčasne viedol veľmi úspešnú reklamnú kampaň a dokonca ako prvý výrobca kávy využil televíziu ako reklamné médium.

Typické pre značku Mauro Caffé je tzv. "tostatura lenta"  - teda pomalé praženie zŕn. Pri pomalom pražení sa voda v zrnách vyparuje pomaly, a tým sa predchádza tzv. pop-corn efektu. Cukry karamelizujú bez prihorenia a vzácne vonné oleje (ktoré určujú arómu kávy) nevyprchajú, ale ostanú zachované.

V súčasnosti sa s kávou Mauro Caffé môžete stretnúť nielen v Europe, ale aj po celom svete a tak nikdy nebolo ľahšie vychutnať si to pravé talianske espresso.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Čaro adventu s nami - druhý vianočný tip

Čaro adventu s nami - druhý vianočný tip

Vianočný tip č. 2 - odpočítavajte čas do Vianoc spolu s nami.

Gurkha Real

Gurkha Real

Príjemný chuťový profil

Ženy v mužskom svete?

Ženy v mužskom svete?

Pohľad do minulosti nám nastav zrkadlo, že nie všetko čo považujeme za jednoznačné, takým aj je.

Nebojte sa kombinácii

Nebojte sa kombinácii

Párovanie jedál a nápojov je umením. Umením spájania a hľadania vhodných kombinácii, pri ktorých nápoj podporí…

Días de Gloria Brazília

Días de Gloria Brazília

Nová pochúťka venovaná starým kubánskym cigarám, ktoré otec Fernandeza fajčil pred kubánskou revolúciou.

Camacho - svojské cigary

Camacho - svojské cigary

Netradičnosť – je to v DNA Camacho.