Úvod / Články / Zaujímavosti / Metaxa - slnečný pozdrav z Grécka
Tlačiť

Metaxa - slnečný pozdrav z Grécka

Príbeh Metaxy sa nesie v duchu odhodlania dokázať niečo nové, neprebádané.

Metaxa - slnečný pozdrav z Grécka

     Spyros Metaxa si dal za cieľ dosiahnuť takú úroveň jemnosti a aromatickej intenzity aké u liehovín ešte nikto nedosiahol. K splneniu svojho sna šiel vlastnou, nevyšliapanou cestou. Vymykal sa konvenciám a podstupoval riziká. A vytvoril tak nápoj  plný života a energie, ktorý je hladký na podnebí – ozajstné potešenie pre zmysly. Nápoj, ktorému dal svoje meno: Metaxa.
     Od roku 1888 je odkazom zakladateľa štýl Metaxa. Dnes tento štýl uvádza v život spoločnosť Metaxa, vždy verná pôvodu, energii a odvahe riskovať, vlastnosťami, ktorými sa zakladateľ tohto štýlu vyznačoval.

     Na to, aby ste vytvorili a obnovili v každej fľaši hladkosť Metaxa je potrebný pozoruhodný talent. Ak chcete zvládnuť umenie Metaxa, je k tomu potrebná určitá posadnutosť a dotyk tohto muža, ktorý zvláda toto umenie sa nazýva Metaxa Majster – on má ten kľúč k tajomstvu. Dnes sa Metaxa rodí pod dohľadom Constantinosa Raptisa – Metaxa Majstra. Ten zaručuje, že každá kvapka dodáva nápoju hladkosť a charakter Metaxa, pre ktorý je oslavovaná na celom svete.

Kde to začína
     Nenapodobiteľný duch – charakter Metaxa vďačí za svoju štruktúru jemným destilátom vyrábaným z vysušeného hrozna troch druhov, ktoré dozrievali v podzemí, v pivniciach. Vybrané destiláty Metaxa Majstra zrejú minimálne 3 roky a musia byť v chuti elegantné. Svoj život začínajú v malých dubových sudoch. V tom správnom okamihu sú zmiešané s muškátovým vínom pod bdelým okom Metaxa Majstra, ktorý následne  umiesti túto zmes do väčších dubových sudov pre prepojenie chutí, ktoré sa v nich „po sobáši“ bude konať.
Majster hladkosti
     Constantinos Raptis dokonale pozná tajomstvo Metaxa, tak ako nikto iný. Starostlivo vyberá najušľachtilejšie, najviac aromatické muškátové vína a uchováva ich pre svoje budúce miešanie. Pozdvihuje destiláty jeden po druhom a necháva ich trpezlivo zrieť vo francúzskych dubových sudoch. Ak keď príde ten správny čas, mieša vyzreté destiláty s vínom a dotykom tajnej kytice okvetných lístkov ruží a stredomorských byliniek.
Umenie Metaxa
     Najjemnejšie vyzreté destiláty zmiešané s aromatickými muškátovými vínami z ostrov Egejského mora, tvoria najhladšiu Metaxu jantárovej farby pod slnkom. Plody prírody a trpezlivej práce talentovaného muža – to je to čo robí Metaxu takou obľúbenou a známou.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Bezpečnostné opatrenie spojené s vírusom COVID-19

Bezpečnostné opatrenie spojené s vírusom COVID-19

Oznámenie spoločnosti RENEWABLE ENERGY SYSTEMS, s. r. o.

Ako sa zbiera tabak

Ako sa zbiera tabak

Pri zbere tabaku, ktorý nastáva asi 80 dní po zasiatí, plantážoví robotníci listy...

Montecristo Wide Edmundo

Montecristo Wide Edmundo

Kubánskej klasiky nikdy nie je dosť. Ich zamatovo hebké tabakové listy si dokážu podmaniť každého.

Ako sa pestuje tabak

Ako sa pestuje tabak

Materiál v cigarách havana je namiešaný zo štyroch – piatich tabakových listov criolla, ktoré môžu vziať iba...

V čom tkvie čaro Prosecca?

V čom tkvie čaro Prosecca?

Jemne žlté vínko s bublinkami? Možno aj tak by označili milovníčky tohto nápoja prosecco. My sa však bude snažiť…

Zrenie rumu

Zrenie rumu

Na to, aby sa stal z destilátu kvalitný rum potrebujete trpezlivosť a čas.