Cachaca – rum, ktorého chuť vás dostane
Horúce letné dni sa na sklonku dňa môžu premeniť na príjemné večery s osviežujúcim drinkom v ruke. Ak obľubujete kubánsku klasiku Mojito, skúste ochutnať Caipirinhu a spoznáte nový rozmer chute destilátu z cukrovej trstiny. V tej pravej podobe sa do tohto drinku pridáva cachaca.
Horúce letné dni sa na sklonku dňa môžu premeniť na príjemné večery s osviežujúcim drinkom v ruke. Ak obľubujete kubánsku klasiku Mojito, skúste ochutnať Caipirinhu a spoznáte nový rozmer chute destilátu z cukrovej trstiny. V tej pravej podobe sa do tohto drinku pridáva cachaca.
Cachaca sa vyrába z čerstvej šťavy stočenej z cukrovej trstiny, ktorá má pôvod iba v Brazílii. Vo svojej domovine je Cachaca spomedzi alkoholických nápojov najobľúbenejšia. Začiatky produkcie sa datujú do 16. storočia na plantážach, ktoré zakladali portugalskí prisťahovalci. To je základný rozdiel pri výrobe cachaca a rumu, ktorý sa páli z melasy. Cachaca sa rovnako ako rum necháva buď dozrievať ako zlatá alebo sa ponúka bez starnutia ako biela.
Tento „brazílsky rum“ nikdy nedozrieva v sudoch po inom alkohole. Pokiaľ sa necháva dozrievať alebo sa ukladá do drevených sudov, tak sú to sudy výlučne z domáceho brazílskeho "bieleho" dreva.
Cachaca sa ponúka s objemom alkoholu v rozpätí 38 – 48 %.
Cachaca je základným stavebným kameňom kokteilu Caipirinha. Je to ideálna zložka pre svoju typickú sladkú chuť. Jeho príprava je skutočne jednoduchá a vychutnať si ho môžete počas celého leta. Do pohára vhoďte pár kúskov na mesiačiky nakrájanej limetky, podrvte ich, aby pustili šťavu. Pridajte 50 ml cachaca a malú lyžičku cukrového sirupu (ak ho nemáte k dispozícii, nahraďte ho polievkovou lyžicou cukru, ktorú dobre rozmiešate so šťavou), dosypte ľadom a premiešajte. Hotovo! Podávajte s ozdobeným okrajom z limetku a slamkou.
Galéria k článku
K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.
Komentáre k článku
Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.
Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.