Úvod / Články / Zaujímavosti / Chambord sladký poklad Francúzska
Tlačiť

Chambord sladký poklad Francúzska

Je to super prémiová značka s unikátnym chuťovým profilom, ktorý má okolo seba veľa ďalších značiek, ktoré túto chuť skúšajú napodobniť, ale výsledok nie je nikdy taký komplexný.

Chambord sladký poklad Francúzska

Francúzsko a Francúzi majú nezamiteľný štýl a potrpia si na kvalitu a je jedno či sa jedná o odev, alebo jedlo a nápoje. Chambord je časť tradície, výnimočnosti a dobrého vkusu.

Je inšpirovaný unikátnym ostružinovým likérom vyrábaným vo Francúzsku v údolí Loiry v 17. storočí, keď bolo bežné konzumovať likéry a koňaky s delikátnymi pokrmami. Tento likér bol predstavený vládnucemu kráľovi Ľudovítovi XIV. počas jeho návštevy na zámku Château de Chambord. Dnes ostružinový likér Chambord naďalej reprezentuje éru luxusu a pôžitkárstva, a to počnúc jeho zamatovou konzistenciou až po jeho tvar korunovačného jablka.

Čaro vidieka na dosah od Paríža

Chambord sa vyrába v umeleckej distilérii v oblasti La Sistiere, vo veľkolepom zámku usadenom v Cour Cheverny v údolí rieky Loiry. Údolie Loiry je viac-menej známe ako Záhrady Francúzska, ktoré sa nachádzajú dve hodiny od Paríža. Táto oblasť je známa svojou architektúrou, kultúrnym zázemím a výnimočnou krásou.Unikátny trojúrovňový proces výroby spája všetky ingrediencie na vytvorenie takého druhu likéru, ktorý vlastní nevyrovnateľnú úroveň prírodnej komplexnosti, chuti a vône.

Na jeho výrobu sa používajú najkvalitnejšie ostružiny a maliny, najjemnejšie koňaky a prírodné ingrediencie ako je madagaskarská vanilka, marocká citrusová kôra, med, delikátne byliny a korenie.

Alchýmia výroby

Unikátny trojúrovňový proces výroby spája všetky ingrediencie na vytvorenie takého druhu likéru, ktorý vlastní nevyrovnateľnú úroveň prírodnej komplexnosti, chuti a vône.

Infúzovanie na získanie prvej chuti: prvý krok sa začína premiešaním ostružín a malín, ktoré sa následne máčajú v ušľachtilých francúzskych destilátoch počas štyroch týždňov až do dosiahnutia bohatej ovocnej infúzie.
Získanie chýbajúcej chuti: počas druhého kroku sa pridáva druhá dávka liehovín, aby prešla ovocím a získala záverečný tón z celej ovocnej zmesi. Infúzia odpočíva 2 týždne a potom sa lúhovaný destilát odsáva a zostávajúce ovocie sa jemne lisuje kvôli získaniu prírodných cukrov a štiav.
Miešanie: posledný krok vykonáva „Maiter Liquoriste“, ktorý má podobnú úlohu ako „master blender“. Zmiešava alebo zasnubuje vynikajúcu ovocnú infúziu so zmesou koňaku a len s prírodnými extraktmi madagaskarskej vanilky, marockej citrusovej kôry, agátového medu, delikátnej zmesi byliniek a korenia. Výsledkom je výnimočný likér s nevyrovnateľnou prírodnou komplexnosťou, chuťou a vôňou.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Oliva uvádza na trh limitovanú edíciu „Tabolisa Uno“

Oliva uvádza na trh limitovanú edíciu „Tabolisa Uno“

Nová továreň Tabolisa Uno je hrdou nositeľkou vlajky OLIVA CIGAR.

Ako cigaru zapaľovať

Ako cigaru zapaľovať

Zapáliť cigaru naozaj neznamená iba k nej priložiť plameň. Dobre a so starostlivosťou zapálená cigara vás v každom…

Ako sa vyznať v bublinkách?

Ako sa vyznať v bublinkách?

Pri výbere šumivého vína sme atakovaní výrazmi ako frizzante, prosseco, šampanské, sekt. Tak si ich predstavme.

Za všetkým hľadaj ženu

Za všetkým hľadaj ženu

Svetoznáme francúzske vinice prinášajú každý rok produkciu typickú pre dané klimatické územie. Roky skúsenosti,…

A čo tak miešaný drink so škótskou?

A čo tak miešaný drink so škótskou?

Základom kokteilu Rob Roy je škótska whisky a vermút a zaraďujeme ho do skupiny kokteilov, ktoré vychádzajú z legendárneho…

Ser Jacopo

Ser Jacopo

Talianska "renesancia" vo fajkovom svete