Úvod / Články / Zaujímavosti / Chambord sladký poklad Francúzska
Tlačiť

Chambord sladký poklad Francúzska

Je to super prémiová značka s unikátnym chuťovým profilom, ktorý má okolo seba veľa ďalších značiek, ktoré túto chuť skúšajú napodobniť, ale výsledok nie je nikdy taký komplexný.

Chambord sladký poklad Francúzska

Francúzsko a Francúzi majú nezamiteľný štýl a potrpia si na kvalitu a je jedno či sa jedná o odev, alebo jedlo a nápoje. Chambord je časť tradície, výnimočnosti a dobrého vkusu.

Je inšpirovaný unikátnym ostružinovým likérom vyrábaným vo Francúzsku v údolí Loiry v 17. storočí, keď bolo bežné konzumovať likéry a koňaky s delikátnymi pokrmami. Tento likér bol predstavený vládnucemu kráľovi Ľudovítovi XIV. počas jeho návštevy na zámku Château de Chambord. Dnes ostružinový likér Chambord naďalej reprezentuje éru luxusu a pôžitkárstva, a to počnúc jeho zamatovou konzistenciou až po jeho tvar korunovačného jablka.

Čaro vidieka na dosah od Paríža

Chambord sa vyrába v umeleckej distilérii v oblasti La Sistiere, vo veľkolepom zámku usadenom v Cour Cheverny v údolí rieky Loiry. Údolie Loiry je viac-menej známe ako Záhrady Francúzska, ktoré sa nachádzajú dve hodiny od Paríža. Táto oblasť je známa svojou architektúrou, kultúrnym zázemím a výnimočnou krásou.Unikátny trojúrovňový proces výroby spája všetky ingrediencie na vytvorenie takého druhu likéru, ktorý vlastní nevyrovnateľnú úroveň prírodnej komplexnosti, chuti a vône.

Na jeho výrobu sa používajú najkvalitnejšie ostružiny a maliny, najjemnejšie koňaky a prírodné ingrediencie ako je madagaskarská vanilka, marocká citrusová kôra, med, delikátne byliny a korenie.

Alchýmia výroby

Unikátny trojúrovňový proces výroby spája všetky ingrediencie na vytvorenie takého druhu likéru, ktorý vlastní nevyrovnateľnú úroveň prírodnej komplexnosti, chuti a vône.

Infúzovanie na získanie prvej chuti: prvý krok sa začína premiešaním ostružín a malín, ktoré sa následne máčajú v ušľachtilých francúzskych destilátoch počas štyroch týždňov až do dosiahnutia bohatej ovocnej infúzie.
Získanie chýbajúcej chuti: počas druhého kroku sa pridáva druhá dávka liehovín, aby prešla ovocím a získala záverečný tón z celej ovocnej zmesi. Infúzia odpočíva 2 týždne a potom sa lúhovaný destilát odsáva a zostávajúce ovocie sa jemne lisuje kvôli získaniu prírodných cukrov a štiav.
Miešanie: posledný krok vykonáva „Maiter Liquoriste“, ktorý má podobnú úlohu ako „master blender“. Zmiešava alebo zasnubuje vynikajúcu ovocnú infúziu so zmesou koňaku a len s prírodnými extraktmi madagaskarskej vanilky, marockej citrusovej kôry, agátového medu, delikátnej zmesi byliniek a korenia. Výsledkom je výnimočný likér s nevyrovnateľnou prírodnou komplexnosťou, chuťou a vôňou.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Čo ste o Cohibe nevedeli

Čo ste o Cohibe nevedeli

Zo súkromnej značky Fidela Castra sa za niekoľko desaťročí stal fenomén. Cohiba = synonymum pre cigaru. Pre luxusnú…

Návod na používanie fajky

Návod na používanie fajky

Pravidelnou údržbou fajky k lepšiemu zážitku.

PDR Cigars – Keď vášeň pre tabak spieva vysoké tóny

PDR Cigars – Keď vášeň pre tabak spieva vysoké tóny

Abe Flores so svojím tímom vytvára cigary, ktoré sú dôkazom toho, že aj malá manufaktúra môže konkurovať svetovým…

La Aroma del Caribe alebo La Aroma de Cuba

La Aroma del Caribe alebo La Aroma de Cuba

Podľa tohto, na ktorom kontinente sa nachádzate, takú značku v portfóliu cigarových humidorov nájdete. V USA je registrovaná…

Zamerané na materiál

Zamerané na materiál

Správny výber fajky je umenie. Musí dobre padnúť do ruky a dopĺňať osobnosť. Je to úplne individuálna záležitosť.…

Ako si zariadiť domáci bar?

Ako si zariadiť domáci bar?

Ľahko a jednoducho. Stačí iba pár drobností a môžete miešať drinky pre seba i svojich priateľov ako skutočný…