Úvod / Články / Zaujímavosti / Chambord sladký poklad Francúzska
Tlačiť

Chambord sladký poklad Francúzska

Je to super prémiová značka s unikátnym chuťovým profilom, ktorý má okolo seba veľa ďalších značiek, ktoré túto chuť skúšajú napodobniť, ale výsledok nie je nikdy taký komplexný.

Chambord sladký poklad Francúzska

Francúzsko a Francúzi majú nezamiteľný štýl a potrpia si na kvalitu a je jedno či sa jedná o odev, alebo jedlo a nápoje. Chambord je časť tradície, výnimočnosti a dobrého vkusu.

Je inšpirovaný unikátnym ostružinovým likérom vyrábaným vo Francúzsku v údolí Loiry v 17. storočí, keď bolo bežné konzumovať likéry a koňaky s delikátnymi pokrmami. Tento likér bol predstavený vládnucemu kráľovi Ľudovítovi XIV. počas jeho návštevy na zámku Château de Chambord. Dnes ostružinový likér Chambord naďalej reprezentuje éru luxusu a pôžitkárstva, a to počnúc jeho zamatovou konzistenciou až po jeho tvar korunovačného jablka.

Čaro vidieka na dosah od Paríža

Chambord sa vyrába v umeleckej distilérii v oblasti La Sistiere, vo veľkolepom zámku usadenom v Cour Cheverny v údolí rieky Loiry. Údolie Loiry je viac-menej známe ako Záhrady Francúzska, ktoré sa nachádzajú dve hodiny od Paríža. Táto oblasť je známa svojou architektúrou, kultúrnym zázemím a výnimočnou krásou.Unikátny trojúrovňový proces výroby spája všetky ingrediencie na vytvorenie takého druhu likéru, ktorý vlastní nevyrovnateľnú úroveň prírodnej komplexnosti, chuti a vône.

Na jeho výrobu sa používajú najkvalitnejšie ostružiny a maliny, najjemnejšie koňaky a prírodné ingrediencie ako je madagaskarská vanilka, marocká citrusová kôra, med, delikátne byliny a korenie.

Alchýmia výroby

Unikátny trojúrovňový proces výroby spája všetky ingrediencie na vytvorenie takého druhu likéru, ktorý vlastní nevyrovnateľnú úroveň prírodnej komplexnosti, chuti a vône.

Infúzovanie na získanie prvej chuti: prvý krok sa začína premiešaním ostružín a malín, ktoré sa následne máčajú v ušľachtilých francúzskych destilátoch počas štyroch týždňov až do dosiahnutia bohatej ovocnej infúzie.
Získanie chýbajúcej chuti: počas druhého kroku sa pridáva druhá dávka liehovín, aby prešla ovocím a získala záverečný tón z celej ovocnej zmesi. Infúzia odpočíva 2 týždne a potom sa lúhovaný destilát odsáva a zostávajúce ovocie sa jemne lisuje kvôli získaniu prírodných cukrov a štiav.
Miešanie: posledný krok vykonáva „Maiter Liquoriste“, ktorý má podobnú úlohu ako „master blender“. Zmiešava alebo zasnubuje vynikajúcu ovocnú infúziu so zmesou koňaku a len s prírodnými extraktmi madagaskarskej vanilky, marockej citrusovej kôry, agátového medu, delikátnej zmesi byliniek a korenia. Výsledkom je výnimočný likér s nevyrovnateľnou prírodnou komplexnosťou, chuťou a vôňou.

Galéria k článku

K článku neboli pridané žiadne iné obrázky.

Komentáre k článku

Doposiaľ nebol pridaný žiadny komentár.

Komentáre môžu pridávať len registrovaní užívatelia.

Vybrané články

Drew Estate Undercrown Sun Grown

Drew Estate Undercrown Sun Grown

Niekedy sa oplatí hľadať - aj pätnásť rokov, kým sa nájde ten správny typ tabakového listu do kompozície - predstavujeme…

537 Cigar

537 Cigar

Cigary 537 skutočným potešením pre znalcov cigár.

Pimms

Pimms

Pimms je skutočná letná klasika! Tento koktail je perfektný pre tých, ktorí hľadajú niečo osviežujúce a zároveň…

Davidoff Colorado Claro

Davidoff Colorado Claro

Tabaková zmes, ktorej dostupnosť bola limitovaná, je tým vzácnym korením pre túto cigaru zo série Colorado Claro.

Blind Man’s Bluff Maduro Robusto

Blind Man’s Bluff Maduro Robusto

Klenot pre náročných zákazníkov, ktorý vyhľadávajú "temný šarm".